SVR Camping t Dekske

Waar Brabantse gastvrijheid nog heel gewoon is.

De visvijver

Een grote trekpleister van onze camping is de ruime visvijver, waarin ook karpers zitten tot wel 80 cm. De visvijver grenst direct aan het familieveld. Uiteraard is de visvijver omheind met hekwerk, zodat de kleintjes niet ongemerkt het terrein van de visvijver kunnen betreden. De visvijver is alleen toegankelijk voor onze gasten en zij kunnen er gratis gebruik van maken.

De visvijver is bedoeld voor recreatief vissen; dus niet voor professionele (karper)vissers. Piepers, bootjes, grondvoeren, en dergelijke zijn dan ook niet toegestaan.

 

 

Een aantal jaren geleden hebben we met een aantal campinggasten karpers overgeplaatst uit het "auw" meer in Wintelre, dat toen droog viel.  Het was hard werken en we hebben 48 karpers van een wisse dood gered. Op twee karpers na, waren ze allemaal groter dan 60 cm. Hieronder een paar foto's.


 

In onze vijver zitten vele soorten vissen, onder andere karper (variërend tot 60/80 cm), voorn, baars en braem.


Vanwege de eventuele verzuring van de visvijver
attenderen wij u er op dat u geen gebruik mag maken van lokvoer, u moet de vis lokken met hetgeen wat u aan uw haakje heeft. Wij verzoeken u, als vissersvriend, de onderstaande gedragscode in acht te nemen.

 

 

  1. Gebruik bij het onthaken van een karper (zowel groot als klein) een goede onthaakmat.
  2. Behandel een gevangen vis voorzichtig en hou hem altijd laag bij de grond (boven de onthaakmat)
  3. Raak een gevangen vis alleen aan met natte handen, dit voorkomt beschadiging van de slijmlaag
  4. Zet een gevangen vis altijd voorzichtig in hetzelfde water terug.
  5. Bewaar een gevangen vis nooit.
  6. Grond (bodem)voeren niet toegestaan
  7. Maak zo min mogelijk onnodig lawaai.
  8. Geen elektronische beetverklikkers,.
  9. Laat uw visstek altijd netjes achter
  10. Respecteer ook andere (karper) vissers.
  11. Geniet en leer van elke sessie, of je nu wat vangt of niet.
  12. Kijk of de karper of karpers die u vangt niet ziek zijn. zo wel, waarschuw dan de beheerder.
  13. Wanneer je partikels gebruikt, zorg er dan voor dat deze altijd goed geweekt en gekookt zijn . Op deze manier zijn partikels niet meer schadelijk voor de vis.
  14. Maak je schepnet goed schoon bij het einde van je sessie, dit in verband met het tegengaan van het verspreiden van virussen.
  15. Gebruik “klin-in” (soort jodium) voor het ontsmetten van de wond in de bek (door het vangen) en/of bij beschadigingen op de schubben. Laat een haak nooit onnodig in de bek van de vis zitten. Dit brengt meer schade aan als je denkt. Wanneer de haak er echt niet uit kan knip de lijn dan zo ver mogelijk af, de haak zal binnen enkele dagen oplossen en zal de vis dus verlost zijn van de haak. Ga zeker  NOOIT wroeten in de bek om de haak eruit te krijgen!